«Золотая эра» видеомаркетинга. Что ожидает медицину?

Головна > «Золотая эра» видеомаркетинга. Что ожидает медицину?

«Золотая эра» видеомаркетинга. Что ожидает медицину?

У квітні минулого року Марк Цукерберг заявив, що наближається нова “золота ера відео”, і він не здивується, якщо через п’ять років більшу частину популярного контенту в соціальних мережах становитимуть саме відео матеріали. Такої думки дотримуються багато керівників світових організацій, включно з генеральним директором HubSpot Брайаном Галлігеном. Він вважає, що в 2017 році половину контенту, виробленого маркетинговими командами, має становити відео. Подібна тенденція не обійде стороною і медицину. Сьогодні ми розповімо вам, як використовувати нові методи на благо своєї клініки, і ефективно просувати послуги за допомогою відеоконтенту.

Від пасивного перегляду до інтерактивного

Раніше перегляд відео не був активним процесом. Від нас вимагалося лише натиснути на “play” і чекати початку відео. Але розвиток технологій не стоїть на місці, і тепер для утримання користувача мало просто показувати картинку на екрані. Аудиторію необхідно залучати в контент, відходячи від стереотипу про пасивного глядача. Так, звичайний ролик про вашу клініку можна замінити на віртуальний тур, де користувач зможе керувати відео і “ходити”, куди йому заманеться, оглядаючи ваш медичний заклад.

Ролики можна додавати не тільки на сайт, а й у свою групу в соціальній мережі, де у користувачів буде можливість ділитися ними з друзями. Однак і тут не забуваємо заманювати потенційних клієнтів, і додаємо до ролика опитування або тематичні вікторини.

Зміни торкнулися і маркетингової аналітики. Якщо раніше фахівці спиралися лише на такі показники, як кількість переглядів або шейрів, то тепер цього вже недостатньо. Щоб виявити, наскільки той чи інший відеоматеріал привертає увагу потенційних пацієнтів, потрібно враховувати такі фактори, як:

  • тривалість перегляду,
  • показник повернень,
  • перегляди за заданою геолокацією,
  • теплові карти.

Персоналізуємо відеоконтент

Відео все ще залишається таким матеріалом, який підходить широкій аудиторії, адже показувати завжди краще, ніж розповідати. Але для більш ефективного впливу на споживача, необхідно збільшити персоналізацію ваших відеороликів. Для цього слід створити детальний портрет вашого типового пацієнта і, виходячи з його потреб, створювати ті чи інші ролики.

Приміром, якщо ваш типовий пацієнт – зайнятий підприємець, він, найімовірніше, не матиме часу на перегляд довгих відео, а тому варто робити короткі ролики. Відео можна використовувати і в розсилці, тоді ви зможете ще більше персоналізувати ваші ролики, звертаючись до користувача на ім’я.

Щоб не відставати від маркетингових трендів і успішно просувати клініку, робіть акцент на відеоконтент. Ролики мають бути особистими і динамічними, що допоможе вам підвищити лояльність користувачів і забезпечити собі нових пацієнтів.

Поділитися

Оформіть заявку на сайті, ми зв'яжемося з вами найближчим часом і відповімо на всі запитання.