Три способи як шукати телеграм-чати

Головна > Три способи як шукати телеграм-чати

medreforma2

Telegram – це один із найпопулярніших месенджерів, у якому користувачі мають можливість обмінюватися текстовою інформацією, фото, відео та аудіофайлами. У ньому є два види спільнот – групові та секретні. У групових чатах можуть брати участь більше двох користувачів. Що стосується секретних чатів, то тут може бути тільки два користувачі. Знайти відкриті спільноти не завжди просто, особливо новачкам. Тому питання, як шукати чати в Телеграм, досить поширене й актуальне.

Топ-3 способи пошуку потрібного чату в Телеграм

Існує три основні способи, як знайти потрібний чат у Телеграм. Це пошук за допомогою Google, сервісів аналітики та вбудованого пошуку. Розглянемо кожен із цих варіантів детальніше.

Використання пошуковика Google

Цей варіант є найбільш простим і тому – найпоширенішим. Для початку необхідно відкрити Google пошуковик і ввести команду “site:t.me ключове слово – joinchat.

Гугл вважає багато запитів схожими, тому деякі з них він приховує. Щоб побачити їх, користувач має перейти на останню сторінку видачі та клікнути “відкрити приховані результати”. Так ви побачите більше чатів.

Розмір видачі безпосередньо залежить від запиту. Якщо він досить популярний, то і кількість каналів буде максимальною. Для невеликого і малопопулярного запиту видача буде відповідною. Крім того, у списку можуть бути присутні дублі одного каналу або боти. Тому кожне посилання доведеться перевіряти вручну.

Ті, хто вміє писати скрипти, може налаштувати автоматичний парсинг результатів, що дасть змогу отримати унікальні посилання для переходу на спільноти потрібної тематики.

! банер worksection укр

Легке управління проектами будь-якої складності

! банер worksection укр

Використання каталогів або сервісів аналітики

Знайти сервіс або каталог, у якому зібрана максимально повна добірка, неможливо. Можливо, це пов’язано з тим, що будь-який відкритий чат у Телеграмі за бажання можна зробити закритим. У такому разі посилання на нього необхідно прибирати з каталогів вручну, інакше зробити його приватним буде просто неможливо. Але й видаляти посилання ніхто не буде.

Крім цього, будь-який каталог має регулярно оновлюватися, а дані в ньому – актуалізуватися. Але зробити це можна тільки в одному випадку: якщо є повні дані абсолютно всіх чатів. Але й тут складність може полягати в тому, що в будь-який момент власник каналу може зробити його приватним. А не маючи доступу до нього, актуалізувати його дані неможливо.

Але все ж існує спосіб, як шукати чати в Телеграмі за допомогою аналітичних сервісів і каталогів:

  1. Combot.org – це сервіс модерації, у якому зібрані всі чати. Функціонал тут відсутній. Єдиний спосіб взаємодії з сервісом – це додавання свого чату або сортування наявних. Тут можна отримати своєрідний рейтинг, але звичайному користувачеві зрозуміти, за яким принципом проведено сортування даних неможливо.
  2. Tgstat.ru. Цей сервіс можна назвати основним аналітичним інструментом для пошуку потрібного чату в Телеграмі. Тут існує тематичний поділ усіх каналів і їх сортування за конкретними критеріями. Застосувати цей сервіс також можна для пошуку потрібного чату. Усе досить просто: потрібно вручну відкрити посилання, перейти в картку, відшукати інформацію про канал або опис чату. Багато власників каналів намагаються відкривати тематичні спільноти, і переводять сюди всю аудиторію.

Вбудований пошук у Telegram

Не кожен може зрозуміти, як шукати чати в Телеграм, використовуючи вбудований пошук програми. Вбиваючи запит у пошуковий рядок, можна отримати не зовсім зрозумілий список, в якому складно знайти щось потрібне. Зазвичай у назві є слово “чат”. Поруч міститься слово, яке має прямий стосунок до пабліків певної тематики. Індексуючи їх, додаток видає чат за певним запитом.

Як вийти з Телеграм-чату?

За необхідності покинути групу в Телеграм достатньо просто вийти з чату. Алгоритм дій тут залежатиме від того, де встановлено додаток.

Щоб вийти з Телеграма на пристрої Андроїд, необхідно:

  1. Відкрити список усіх доступних чатів. Натиснути на потрібний паблік, після чого відкриється вікно з написом “Видалити і вийти”. Користувачеві залишиться тільки підтвердити свій намір покинути чат.
  2. Другий спосіб вийти з чату: увійшовши в групу, потрібно знайти значок із трьома крапками. Клікнувши по них, відкриється меню. Тут потрібно натиснути на команду “Видалити”.

На Айфоні вийти з чату можна таким чином:

  1. Відкрити список каналів і вибрати той, з якого потрібно вийти.
  2. Відкрити налаштування і вибрати кнопку “Видалити”.
  3. Після підтвердження своїх дій користувач покине чат.

Порядок виходу з чату на ПК:

  1. Відкрити чат, який ви хочете покинути.
  2. Праворуч угорі знайти три крапки і клікнути на неї.
  3. У панелі управління, що відкрилася, вибрати команду “Видалити”.

Як вимкнути сповіщення чату?

Порядок дій залежить від того, на якому пристрої встановлено додаток. На Android потрібно знайти три смужки зліва вгорі. На iOS клікнути по шестерінці праворуч внизу. У вікні, що відкрилося, знайти пункт “Повідомлення і звуки”. Тут можна вимкнути сповіщення на повідомлення, дзвінки, у групах тощо.

На ПК потрібно натиснути на три смужки зліва вгорі. Тут знайти пункт “Сповіщення”, у якому можна повністю вимкнути або ввімкнути звук і сповіщення.

Висновки

Знаючи, як у Телеграмі знайти чат або канал, вдасться завжди залишатися в курсі новин та інших подій. Досить просто підписатися на спільноту, яка вас цікавить. У статті описано три основні способи пошуку чатів. Кожен може вибрати той, який для нього найбільш зручний.

Поділитися

Оформіть заявку на сайті, ми зв'яжемося з вами найближчим часом і відповімо на всі запитання.