Створення інтернет-магазинів на платформі Хорошоп

Головна > Створення інтернет-магазинів на платформі Хорошоп

хорошоп

Огляд платформи

Хорошоп – хмарна платформа, що дає змогу створювати багатофункціональні інтернет-магазини з привабливим дизайном. На відміну від інших популярних сервісів, таких як Joomla, WordPress або Opencart, тут не потрібне підключення різних сторонніх розширень. Тому можна не хвилюватися, що між деякими з них виникне несумісність. Функціонал, заявлений розробником, запускається відразу ж після відкриття платформи. А щоб інтернет-магазин працював без збоїв, система постійно оновлюється і поповнюється новими корисними опціями.

Платформа Хорошоп – це ідеальний варіант для тих, хто тільки виходить на онлайн ринок і не хоче витрачати на розвиток свого бізнесу багато часу і грошей. Її можна використовувати не тільки для дрібного магазину з асортиментом у кілька десятків позицій, а й для великого інтернет-маркету. Для цього на платформі вже є готові модулі. Користувачеві достатньо залишити заявку, вибрати дизайн і додати товари. Поступово його можна інтегрувати зі сторонніми сервісами (різні варіанти оплати і доставки замовлення).

За замовчуванням користувачам Хорошоп доступно понад 130 готових функцій, серед яких:

  • можливість налаштувати фільтри;
  • можливість порівняти кілька товарів;
  • зручна навігація сайту;
  • базові налаштування;
  • проведення онлайн-оплати;
  • мобільна версія інтернет-магазину;
  • можливість враховувати залишки товару;
  • імпорт даних із xml, xls тощо;
  • багатомовність;
  • знижки (персональні та накопичувальні);
  • наявність купонів і сертифікатів;
  • смс-повідомлення клієнтів і автоматична розсилка тригерних листів.

Роблячи інтернет-магазин на Хорошоп, користувач автоматично отримує можливість використовувати різні рекламні канали, як-от Розетка, Prom, Price.ua, Facebook тощо. Додатково до сайту можна підключити автоматичні сервіси, що полегшують роботу підприємцю:

  • сервіси оплати – Приват 24, LiqPay;
  • сервіси доставки замовлення – Делівері, Нова Пошта, Укрпошта, Інтайм та інші;
  • сервіс надсилання смс-повідомлень;
  • сервіси, що допомагають у роботі – МойСклад, Бітрікс24, SalesDrive та інші;
  • хмарні сервіси, що дають змогу підключитися за допомогою Zapier.

Фахівці служби підтримки допомагають новачкам освоїти функціонал платформи і вирішити будь-які завдання. Технічна підтримка Хорошоп стежить за працездатністю інтернет-магазину в цілодобовому режимі. Тому підприємцю не потрібно додатково шукати штатного програміста.

Создание интернет-магазинов на платформе Хорошоп

Стартовий платіж на період війни – 0 грн!
Хорошоп – це хмарна платформа для створення інтернет-магазинів, що пропонує:

До переваг Хорошоп належать:

  • можливість SEO-просування без додаткових доробок і аудиту;
  • вибір одного з понад ста різних дизайнів з можливістю підлаштувати їх під власні бажання, що дає змогу отримати унікальний сайт;
  • можливість керувати порядком блоків на головній сторінці сайту, змістом сторінок, структурою інтернет-магазину, категорією та фільтром товарів, що робить використання веб-ресурсу максимально зручним для клієнта;
  • наявність повноцінної мобільної версії;
  • готова інтеграція з поштовими сервісами, системою банківської оплати тощо.

Створити інтернет-магазин – 4 простих кроки

Запуск власного інтернет-магазину з Хорошоп – просте завдання, яке не вимагає наявності спеціальних знань і умінь. Оновленням сайту та його технічною підтримкою займається платформа. Щоб скористатися нею для запуску інтернет-магазину, необхідно:

  1. Залишити заявку на платформі. Після цього користувач отримує безкоштовний тестовий період тривалістю 7 днів.
  2. Передати свій файл імпорту менеджерам платформи, після чого вони завантажують на сайт повний каталог товарів.
  3. Підібрати дизайн інтернет-магазину. Для цього в каталозі представлені сотні різних варіантів. Також є можливість комбінувати кілька різних частин в один шаблон.
  4. Внести дані на інформаційні сторінки, після чого налаштувати їхню інтеграцію.

Після цього необхідно оплатити обслуговування інтернет-магазину згідно з обраним тарифом і можна починати заробляти.

Сучасний інтернет-магазин для продажів

Щоб інтернет-магазин приносив стабільний прибуток, він має відповідати низці параметрів, які спонукатимуть потенційного покупця зробити замовлення, зробивши цей процес максимально простим і доступним. Обов’язково має бути механізм швидкого пошуку товару, кошик, управління замовленнями, особистий кабінет, оплата і доставка.

Сучасний інтернет-магазин для продажів повинен мати:

  • унікальну пропозицію;
  • грамотну структуру;
  • заклик до дії;
  • зручну і зрозумілу навігацію;
  • адаптацію для мобільних пристроїв;
  • можливість аналітики та сео-оптимізації.

Також важливо не допускати поширених помилок:

  • відсутність блоків, які спонукали б потенційного клієнта зробити замовлення (кнопки “зв’язатися з менеджером”, “замовити”);
  • незручна або незрозуміла навігація, через що клієнт швидше закриє сайт, ніж оформить замовлення;
  • неможливість здійснювати або відстежувати свої дії.

Сучасний сайт інтернет-магазину має відповідати таким вимогам:

  1. Бути доступним і зручним для роботи на мобільному пристрої, оскільки більшість переходів на сторінки інтернет-магазинів і здійснення замовлень надходить саме зі смартфонів. Тому мобільна версія має бути адаптована.
  2. Завантаження сайту має бути швидким, щоб у потенційного покупця не виникали труднощі з вирішенням будь-якої зі своїх проблем.
  3. Сайт повинен мати конверсійні блоки. Це активна кнопка або частина контенту з посиланням або клікабельним текстом, під час натискання на які має відбуватися певна дія (зв’язок з менеджером, здійснення покупки). Конверсія залежить від типу і специфіки товару. До працюючих конверсійних блоків можна віднести блок з акціями, банер з унікальною пропозицією, форму зворотного зв’язку, форму оформлення замовлення, підбір товару зі схожими характеристиками.
  4. Внутрішня начинка сайту (адмін-панель) має бути зручною для користування.

Вартість інтернет-магазину на платформі Хорошоп

Створення інтернет-магазину на цій платформі безкоштовне. Єдине, що потрібно сплатити клієнту – це абонентська плата, яка залежить від обраного тарифу. Мінімальний тариф передбачає оплату 160 грн на місяць за умови одноразової оплати періоду користування від 12 місяців. Якщо є бажання, клієнт може вносити оплату помісячно. Наприклад, вартість тарифу Стандарт – 650 грн на місяць. Він передбачає доступ до основних функцій.

За бажання змінити дизайн можна замовити послугу його розширення. Її вартість – 5000 грн. Таким чином можна замовити фахівцеві розробку індивідуального дизайну в рамках можливостей Хорошоп.

Создание интернет-магазинов на платформе Хорошоп

Стартовий платіж на період війни – 0 грн!
Хорошоп – це хмарна платформа для створення інтернет-магазинів, що пропонує:

Переваги створення інтернет-магазину на Хорошопі

Хорошоп пропонує свої послуги з 2006 року. Величезне портфоліо платформи налічує сотні успішних проєктів. Для кожного з них була побудована ефективна стратегія розкрутки.

Швидкий запуск повноцінного інтернет-магазину

Платформа пропонує вже готові дизайни і набір функцій, тому клієнту не доведеться витрачати сили, час і гроші на їхнє створення, встановлення та налаштування сумісності. Це робить запуск повноцінного сайту максимально швидким.

Велика кількість корисних функцій

Сьогодні на платформі доступна велика кількість уже готових функцій. Причому регулярно ведеться робота над розробкою нового функціоналу. Відділ з розвитку продукту постійно проводить вивчення ринку і, якщо потрібно, допрацьовує або додає нові корисні можливості. Наприклад, серед останніх змін можна виділити додавання модуля оптових продажів, за допомогою якого можна автоматизувати низку процесів, які застаріли в попередній версії. Якщо користувачеві незрозумілі будь-які процеси, він може звернутися по допомогу в техпідтримку Хорошоп.

Інтеграції, які будуть актуальні для українського бізнесу

Платформа пропонує інтеграцію сайту з системами оплати Приват24 або LiqPay, сервісом доставки Нова Пошта, Checkbox і численними хмарними сервісами. Крім цього, користувач може підключити:

  • систему колтрекінгу;
  • систему розсилки реклами;
  • аналіз пошукового просування Google Search Console;
  • відстеження дій клієнтів на сайті за допомогою Google Analytics;
  • онлайн-чат із користувачами.

Широкі можливості для просування сайту

Платформа пропонує підприємцям цілу низку функцій, що роблять продажі комфортнішими й ефективнішими. Крім цього, у Хорошоп є готовий інструментарій, за допомогою якого можна швидко просувати товар, що продається. Це робить кожен інтернет-магазин, відкритий на платформі, повністю технічно готовим до використання, що дає змогу продавцеві заощадити час і гроші на первинному аудиті.

Серед додаткових функцій, що дають змогу просувати товар, Хорошоп пропонує клієнтам можливість вивантажувати інформацію про продукцію в рекламному кабінеті Google або Facebook, прайс-агрегатори і маркетплейси.

Недоліки створення інтернет-магазину за допомогою платформи Хорошоп

У кожної платформи, що пропонує створення сайтів для інтернет-магазинів або інших майданчиків для продажу товарів, крім переваг, є і свої недоліки. Розглянемо, які мінуси чекають на користувачів Хорошоп.

Неможливість створення дизайну сайту з нуля

Хорошоп не дозволяє клієнтам створювати унікальний дизайн. Однак користувачам доступні понад 100 готових варіантів візуального оформлення. Якщо жоден із них не здатний повністю задовольнити бажання клієнта, він може скористатися послугою індивідуального налаштування шаблону. Тому, якщо передбачається перенесення інтернет-магазину на Хорошоп з іншої платформи, повністю скопіювати його дизайн не вийде. При цьому є можливість зробити його максимально схожим, що забезпечить ресурсу впізнаваність серед постійних клієнтів.

Неможливість створення кастомних функцій

Хорошоп під час додавання нових можливостей на платформу робить це одночасно для всіх користувачів, а не для окремо взятого сайту. Тут уже готові численні функції для розміщення на головній сторінці ресурсу, каталогу продукції, сторінки окремого товару, фільтри, акції, знижки та інший функціонал. Усього цього достатньо для комфортного оформлення свого інтернет-магазину і забезпечення продажів. Крім того, періодично додаються нові можливості.

Мобільна версія

Хорошоп пропонує створення інтернет-магазину з уже готовою мобільною версією сайту. Її наявність допомагає заощадити користувачеві час і водночас розв’язати наявне завдання з адаптацією ресурсу. Також пошукові системи ранжирують сайти, що мають стабільно працюючу мобільну версію, і дають позиції на порядок вище у видачі. Оптимізувати ресурс для мобільного пристрою можна кількома способами – створити окрему версію або адаптувати вже наявну.

До переваг наявності мобільної версії інтернет-магазину належать:

  1. Висока швидкість завантаження сторінок сайту. Це стало можливим завдяки видаленню непотрібного функціоналу, що робить завантаження і відображення сайту швидшим. Під час адаптивної верстки довантажується весь CSS і HTML зі стандартної версії ресурсу. Тому сторінки завантажуються довше.
  2. Більш високий юзабіліті. У мобільній версії сайт заточений саме для використання на смартфонах або планшетах. Тому він має природніший вигляд і стає зручнішим для користувачів. Якщо ж використовувати адаптивний дизайн, окремі блоки, які є другорядними, можуть бути незручними для клієнта.
  3. Швидке внесення будь-яких змін. У мобільної версії є свій індивідуальний код. Його легко відредагувати, не чіпаючи при цьому десктопну версію. У разі використання адаптивної верстки версії сайту завжди перебуватимуть в одному середовищі з одним кодом, що робить роботу із внесення змін більш трудомісткою.

Використання мобільної версії Хорошоп має свої особливості:

  1. Можливість автовизначення пристрою. Під час переміщення сайтом він самостійно може визначити пристрій, з якого здійснено вхід. Тому потрібна версія відкривається автоматично.
  2. Мінімалістичний дизайн, що робить завантаження сайту швидшим. У мобільній версії немає елементів, які роблять ресурс “важким”. Завдяки цьому його робота прискорюється.
  3. Зручність застосування на пристроях із тачскріном. У мобільній версії немає прив’язки до коду десктопної версії. Тому робота на планшеті або смартфоні тут спрощена.
  4. Функціонал адаптовано під будь-який мобільний пристрій. Для цього додано кнопку “Зв’язатися в один клік” і низку інших корисних функцій, які на десктопній версії виявляться невикористаними.

Головна сторінка

На головній сторінці сайту на платформі Хорошоп присутні:

  1. Шапка, на якій розміщена вся потрібна інформація. За бажання сюди можна помістити логотип компанії, її слоган, контактну інформацію, графік роботи. Крім цього, в шапці розміщені рядок пошуку, кнопка для переходу в особистий кабінет, кошик, додаткове меню. Залежно від наявності обраних блоків і їхніх розмірів платформа самостійно обирає найбільш підходяще для їхнього розміщення місце.
  2. Управління блоками (порядком, набором). Функція дає можливість розмістити на головній сторінці сайту всю інформацію, що дасть змогу потенційному клієнту ознайомитися з асортиментом і сформувати перше враження про інтернет-магазин.
  3. Банер зі змінюваними слайдами. Можна розміщувати акційні пропозиції, новинки, оформити блок із вигодами тощо.
  4. Вітрина товарів. Для привернення уваги користувача тут відображаються новинки, акційні та популярні товари, що дає можливість швидко ознайомитися з асортиментом.
  5. Товарні категорії. Список може відображатися в різних форматах – усі категорії, тільки популярні товари, з іконками або без них.
  6. Блок, у якому представлені логотипи основних брендів товарів. З їхньою допомогою користувач зможе швидше зорієнтуватися і знайти потрібний товар.
  7. Огляди товарів, новини, акції тощо. Вони можуть додатково супроводжуватися зображеннями.
  8. Переваги інтернет-магазину. Тут коротко описані ключові відмінності ресурсу, доповнені тезами.
  9. Віджети соціальних мереж. Будуть корисні для просування ресурсу, залучення додаткового трафіку, підвищення довіри клієнтів, зростання кількості зворотних посилань.
  10. Багатомовність. Ця функція дає змогу автоматично перекладати всю інформацію на сайті іншими мовами.

Зручний каталог

Каталог товарів на сайті, створеному за допомогою платформи Хорошоп, дає змогу розмістити максимум інформації, яка може бути корисною для потенційного покупця:

  1. Необмежена кількість товарів. При цьому сайт буде працювати швидко і коректно.
  2. Унікальні характеристики категорій. Вони необхідні для опису кожного представленого товару, порівняння і фільтрації товарів.
  3. Модифікація товару. За допомогою цієї функції користувач зможе відсортувати продукцію за розміром, кольором та іншими характеристиками.
  4. Автоматичний перерахунок вартості товару при коливанні курсу валюти. Продавець може встановлювати ціну на товар у різних валютах. У такому разі при зміні курсу ціна буде автоматично перераховуватися.
  5. Можливість розміщувати один і той самий товар у різних категоріях без його дублювання.
  6. Настроювана фільтрація за різними характеристиками.
  7. Статус наявності продукту. Можливість оновлювати список продукції без обов’язкового перезавантаження сторінки, що переглядається.
  8. Настроювана мінікартка товару. Функція дає змогу відображати додаткові елементи (порівняння товарів, додавання до вибраного, рейтинг тощо), крім основної базової інформації.
  9. Переглянуті товари. За допомогою цієї функції покупець зможе швидко знайти будь-який товар, який він уже раніше переглядав.
  10. Посадкові сторінки брендів. На сайті можуть бути додатково розміщені банери, сео-тексти, посилання на інші блоки.
  11. Порівняння товарів. Покупець зможе наочно порівняти якості та характеристики декількох товарів.
  12. Група покупців. За допомогою такої функції продавець може налаштовувати доступ для окремих категорій клієнтів, відображати різні ціни.
  13. Облік залишків товару. Для додавання товарів може використовуватися імпорт xls файлу, внесення даних у ручному режимі, застосування облікових програм або вбудований API. При замовленні будь-якої позиції з каталогу проводиться автоматичне списання товару зі зміною його статусу.

Фокус на товарі

На сторінці картки товару розміщена вся корисна інформація про нього: назва, ціна, фото, виробник, рейтинг, подарункові та акційні стікери. Крім цього, картка містить таку інформацію:

  1. Вибір модифікації. За допомогою цієї функції користувач зможе переходити до інших варіантів одного і того ж товару (колір, розмір). Перезавантажувати сторінку для цього не потрібно.
  2. Купівля в одне натискання клавіші. При цьому замовлення оформляється з введенням мінімальної кількості інформації про покупця.
  3. Вартість доставки або персональна знижка. Сума розраховується на підставі вартості товару.
  4. Список обраних товарів. З його допомогою покупець отримує можливість відстежувати акції, знижки або зміну вартості обраної позиції.
  5. Фотогалерея. Розглянути товар, що сподобався, можна з різних ракурсів, побачити деталі.
  6. Розширена інформація про товар (відеоогляд, технічні характеристики, інша довільна інформація).
  7. Відгуки інших клієнтів. Дозволяють полегшити вибір шляхом формування рейтингу товару.
  8. Схожі товари, додаткові товари до позиції, що переглядається. Вони можуть підбиратися вручну або автоматично на основі певного алгоритму (схожі характеристики, назви тощо).

Лояльність клієнтів

Для залучення й утримання клієнта підприємець може запропонувати йому таке:

  • комплект відповідних за певними параметрами товарів;
  • подарунковий сертифікат;
  • система бонусів і накопичувальних знижок;
  • подарунковий товар;
  • купон на знижку.

Через певний час після здійснення покупки клієнту на пошту надходить лист із проханням про написання відгуку. Також він буде сповіщений про додані в кошик товари, на які ще не оформлено замовлення.

Просте оформлення замовлення

Форма замовлення в інтернет-магазині на платформі Хорошоп проста і функціональна. Користувачеві не доведеться вносити велику кількість персональних даних. При цьому автоматично відбувається реєстрація клієнта на сайті. Також частина інформації може бути взята з облікового запису клієнта в соціальній мережі, якщо реєстрація проходила саме за допомогою них. Під час оформлення замовлення клієнту потрібно буде ввести тільки інформацію для доставки.

Оплата товару може проводитися за допомогою різних платіжних сервісів або банківською картою. Розрахунок вартості доставки проводиться автоматично після визначення способу отримання замовлення. При оформленні покупки клієнт автоматично отримує смс-повідомлення.

Також на сайті можна використовувати популярну функцію оплати частинами. При цьому оформляється безвідсоткова розстрочка в ПриватБанку або МоноБанку.

SEO-можливості

До SEO-можливостей, які отримує власник сайту, створеного на платформі Хорошоп, варто віднести:

  • читабельність адреси кожної сторінки;
  • семантична верстка;
  • контроль індексації кожної сторінки;
  • керованість індексацією фільтрів;
  • можливість розміщувати сео-тексти;
  • прискорення індексації сайту;
  • використання тегів для поліпшення відображення інтернет-магазину в пошуковій видачі;
  • мобільна версія інтернет-магазину.

Інтегровані додатки

Для сайту на платформі Хорошоп доступна інтеграція з Zapier, що дає змогу налаштувати обмін даними між тисячами різних хмарних додатків. Також інтегруватися із зовнішніми додатками можна за допомогою API. Для інформування про подію (оформлення замовлення, проведення оплати тощо) використовується метод Webhook.

Версії для європейського ринку

Платформа Хорошоп спочатку розроблялася для створення українських інтернет-магазинів. Але сьогодні вона вже успішно використовується і на європейському ринку. Просувати свою продукцію в інших країнах дають змогу такі функції:

  1. Мовна функція сайту. Користувач має можливість вибрати відповідну для нього мову з наданого списку.
  2. Валюта на сайті. Встановленням конкретної валюти займається служба підтримки Хорошоп.
  3. Розширена форма замовлення. За необхідності поле Країна може бути підключено при зверненні до служби підтримки.
  4. Варіанти доставки. Доступні на сайті варіанти інтегровані тільки з українськими службами доставки. Але також є можливість у ручному режимі налаштувати введення адреси.
  5. Різні варіанти оплати – як за допомогою українських, так і через міжнародні платіжні сервіси.

Хорошоп – зручний і функціональний сервіс для створення та автоматизації роботи інтернет-магазину. З його допомогою кожен підприємець зможе підвищити кількість продажів і поліпшити якість обслуговування своїх клієнтів.

Создание интернет-магазинов на платформе Хорошоп

Стартовий платіж на період війни – 0 грн!
Хорошоп – це хмарна платформа для створення інтернет-магазинів, що пропонує:

Поділитися

Оформіть заявку на сайті, ми зв'яжемося з вами найближчим часом і відповімо на всі запитання.