З днем ​​косметолога та краси!

Головна > З днем ​​косметолога та краси!

З днем ​​косметолога та краси!

9 вересня відзначають день краси і тих людей, чия професія нерозривно пов’язана зі створенням прекрасного – косметологів.

Для початку хотілося б трохи торкнутися історії цього питання – чому і коли почали святкувати цей день.

Історія свята

Повне змін ХХ століття надало прискорення багатьом напрямам промисловості. Прогрес торкнувся і косметичної галузі. Після війни було створено міжнародний комітет з естетики та косметології. Він вніс безліч змін у косметологічну сферу, і однією з них стало введення в 1995 році офіційного свята – дня краси. Ця традиція збереглася до наших днів, і свято відзначають у багатьох країнах світу.

Як святкують?

У більшості країн 9 вересня здійснюються різноманітні конкурси краси. У них можуть брати участь не тільки власниці “класичних” параметрів 90-60-90. Журі виділяє не тільки зовнішню красу, а й шарм, а також чарівність конкурсанток. Крім конкурсів, у цей день також проводять різні паради і демонстрації, в яких беруть участь люди з нестандартною зовнішністю.

Кого вітати?

У цей день прийнято вітати косметологів, виробників і продавців косметики, пластичних хірургів, моделей. Загалом, привітання приймають усі, чия діяльність так чи інакше пов’язана зі світом краси.

А ви знали?

На честь свята ми підготували для вас кілька цікавих фактів про косметологію. В одному з єгипетських поховань археологи знайшли оригінальне керівництво з косметології. На папірусі завдовжки 21 метр були записані різноманітні косметологічні рецепти. У них розповідалося, як позбавити себе зморшок, прибрати бородавки, зробити шкіру білосніжною. Деякі з цих стародавніх рецептів застосовні й сьогодні.

Імператриці з Китаю використовували шовкові шматочки для поліпшення стану шкіри. Вони натирали ними обличчя двічі на день. Найцікавіше, що це науково доведений метод. Під час тертя шовкової тканини об шкіру виникають статичні розряди, що стимулюють регенерацію клітин.

Перший справжній трактат з косметології створив лікар зі стародавньої Греції – Гален (бл.130-ок.200 рр. н.е.). Саме він першим розсортував косметику на декоративну та лікувальну.

Поділитися

Оформіть заявку на сайті, ми зв'яжемося з вами найближчим часом і відповімо на всі запитання.