Декілька способів використання відео в медичному маркетингу

Головна > Декілька способів використання відео в медичному маркетингу

Декілька способів використання відео в медичному маркетингу

Більше того, ознайомившись із цією статтею, ви засвоїте, як застосовувати відеомаркетинг для бізнесу, зокрема й медичного. Ось деякі слушні підказки, як використовувати ролики для просування вашої медустанови.

Презентація послуг і методів лікування

На жаль, багатьом користувачам просто ніколи читати розділи, де детально пояснюються різні нюанси роботи клініки. Вийти з положення якраз допоможе відзняте персоналізоване персоналізоване відео (ролик), посилання на яке можна надіслати на будь-яку адресу, або розмістити у відповідних розділах сайту.

Наприклад, на сайті нашого клієнта клініки ортопедії, неврології та спортивної медицини “Флексіс” майже для кожного напряму послуг є відео, в якому коротко розповідається, як саме проходить лікування, кому воно підходить і розкриваються інші необхідні нюанси.

Діалог з експертом (інтерв’ю)

Постарайтеся, на відміну від маси побитих роликів, відзняти саме неформальний формат бесіди з експертом. Він може продемонструвати наочно рутинну роботу в неформальній обстановці, або ж являти собою інтерв’ю на актуальні теми для сфери охорони здоров’я.

Для прикладу, можна переглянути цікаве інтерв’ю з Віктором Трушом, автором численних книжок з медичного маркетингу, записане в нашій студії. Тема – “Ефективна команда в медзакладі”.

Поточні трансляції без взаємодії з аудиторією

Домогтися цього допоможе Ustream або інші аналогічні сервіси, здатні транслювати різні заходи. Для цього знадобиться встановити камеру в потрібному місці.

On-line трансляції, зі зверненням до користувачів

Подібні відео, адресовані особисто одному клієнту, зміцнять взаємозв’язок і довіру з вашою цільовою аудиторією. Приводом для цього можуть бути будь-які відповідні події, починаючи з перемоги в конкурсі, і закінчуючи комерційною пропозицією.

Відеовідгуки та коментарі

Відомо, що люди довіряють більше близьким і знайомим, ніж “незнайомцям”, які нахвалюють рекламований товар. Отже, попросіть клієнтів, може навіть за бонуси, відзняти короткий відеоролик про ваші послуги або лікарів.

Наприклад, у нашого клієнта багатопрофільної клініки “Леомед” на каналі є відеовідгук від пацієнта, який розповідає, яку саме послугу він замовляв, і чи допомогло йому це.

Підказки та поради

Не важливо, яким ремеслом ви зайняті, головне, давати з цього приводу корисні рекомендації у вигляді коротких відеопідказок, що стане дієвим знаряддям із залучення клієнта на свій бік.

Знову-таки як приклад хочемо навести канал Віктора Труша, де є багато подібних порад, кожна з яких за часом триває не більше 2 хвилин.

“Ліфтова” презентація

Можна зробити ролик за допомогою ElevatorPitch тривалістю кілька хвилин, адресуючи згодом його потенційним інвесторам і партнерам. На початку сюжету зацікавте слухачів, після чого розкажіть про передбачувані вигоди проєкту.

Відео з анімацією (motion design)

Вибір теми для подібного ролика може бути найрізноманітнішим. Головне, домогтися потрібного запам’ятовування і супроводу перегляду цікавим гумором.

Відео щоденники

Створюйте відео сюжети про вашу діяльність, пов’язану з відрядженнями, несподіваними інцидентами та іншими діями, які здатні зацікавити глядача. Людям завжди цікаво підглянути “в замкову щілину”, що відбувається за лаштунками звичайної роботи медиків. Або ж це можуть бути невеликі відеоблоги, присвячені різним медичним темам, як, наприклад, на каналі лікаря-психіатра Гільова.

Виявлення подяки, привітання зі святами

Зніміть ролик із вдячністю вашим пацієнтам, зробивши його максимально корисним з погляду надання підказок і надання допомоги за необхідності. Привітайте їх із медичними святами – прояв людяності – завжди актуальний.

Є ще багато інших відеороликів, які можна застосувати у сфері охорони здоров’я. Про них ми розповідатимемо в наших наступних матеріалах – тож слідкуйте за оновленнями нашого блогу!

Поділитися

Оформіть заявку на сайті, ми зв'яжемося з вами найближчим часом і відповімо на всі запитання.