Всесвітній день боротьби з раком грудей

Головна > Всесвітній день боротьби з раком грудей

Всесвітній день боротьби з раком грудей

Рак молочної залози – найрозхожіша форма злоякісних недуг у прекрасної статі. З цим захворюванням стикаються жінки всіх вікових груп, і тому важливо привертати увагу громадськості до цього захворювання. Адже попереджений – значить озброєний.

Рак грудей: факти і статистичні дані На жаль, рак молочної залози є доволі поширеним захворюванням: щороку у світі виявляють 1 250 000 випадків цієї недуги. За останні два десятки років захворюваність на рак грудей зросла на 25%, і це число продовжує підніматися.

Сьогодні єдиним методом лікування цього захворювання є його діагностування на перших етапах. Для цього необхідно інформувати населення про перші симптоми раку молочної залози. Варто звернути увагу на такі ознаки, як:

  • зміна зовнішнього вигляду грудей;
  • поява новоутворень (пухлин, вузликів);
  • виділення із сосків;
  • збільшення лімфовузлів;

Якщо ви помітили в себе бодай один із даних симптомів, необхідно одразу ж звернутися до працівника медичного закладу.

Якщо ж у вас спадкова схильність до раку грудей, то необхідно стати на облік до онколога на 10 років раніше за “наймолодшого” хворого в родині. Наприклад, якщо мати захворіла в 55 років, то дочці необхідно стати на облік у 45 років.

Як запобігти раку молочної залози? Деякі дії можуть підвищити ризик виникнення злоякісної пухлини і, якщо уникати їх, шанс роздобути цю недугу набагато знизиться. Перш за все, слід відмовитися від шкідливих звичок. Це включає як куріння, так і вживання алкоголю. Також усім жінкам настійно рекомендується вчасно лікувати хронічні гінекологічні захворювання. Своєчасно проходьте всі планові огляди у лікаря (бажано відвідувати гінеколога раз на рік) і дотримуйтесь усіх порад фахівця. І, звісно ж, потрібно дотримуватися здорового способу життя, вживаючи багато овочів і фруктів, займаючись спортом і уникаючи стресів.

Міфи про рак грудей І наостанок ми б хотіли ознайомити вас із поширеними міфами про рак молочної залози. Усі нижчезазначені факти не є дійсними! 1. Споживання протизаплідних гормональних препаратів підвищує ризик виникнення раку грудей. 2. Споживання кави та антидепресантів викликає рак. 3. Якщо ви противниця бюстгальтерів, ризик захворіти на рак грудей зменшується. 4. Імовірність захворювання безпосередньо залежить від розміру грудей – що менші груди, то менше шансів отримати рак молочної залози.

Благополучний результат лікування всіх захворювань (зокрема, і раку грудей), насамперед, залежить від раннього діагностування. Тому стежте за своїм здоров’ям і не забувайте про планове відвідування лікарів.

Поділитися

Оформіть заявку на сайті, ми зв'яжемося з вами найближчим часом і відповімо на всі запитання.