Розробка сайту на конструкторі. Порівняльна характеристика сервісу Тільда ​​та Базіум

Головна > Розробка сайту на конструкторі. Порівняльна характеристика сервісу Тільда ​​та Базіум

bazium_tilda_01

Для тих, хто бажає створити свій сайт, сучасний ринок пропонує безліч рішень, серед яких дедалі більшої популярності набувають онлайн конструктори.

Конструктори сайтів – це сервіси, що дають змогу з мінімальними витратами часу та ресурсів створити свій сайт з нуля, без особливих знань у галузі програмування.

Різні платформи створення сайтів пропонують свої рішення для бізнесу та медіа. Під час вибору сервісу збірки сайтів вирішальну роль мають зручність роботи з ресурсом, набір можливостей, відповідність завданню, яке він має вирішувати.

У конструкторах уже готова основа сайту, в них тільки вибираються і редагуються потрібні елементи.

Порівняємо функціонал двох конструкторів, що вже зарекомендували себе на ринку – Тільда і Базіум – і розглянемо в детальному огляді. Обидва конструктори російського виробника, а отже, мають повністю адаптовані шаблони блоків для російськомовного сегмента.

Основні характеристики

<Тільда – це конструктор, який найбільше підходить для лендінгів, журналістського формату сайтів, де акцент робиться на текстове оформлення і графіку у вигляді блоків, що чергуються.

Звичайно, на платформі можна створювати візитки, корпоративні сайти. Але блоги, лендінги, лонгріди виходять презентабельнішими, оскільки платформа чудово підходить для красивого подання контенту. Багато в чому це пов’язано з вбудованим графічним редактором. Ідеальний проект, який можна реалізувати на Тільді – невеликий сайт. Він вийде красивим і презентабельним.

Створення сайту на конструкторі. Порівняльна характеристика сервісу Тільда і Базіум

Конструктор напевно сподобається дизайнерам, оскільки є можливість завантажувати блоки своєї власної розробки.

Що стосується інтернет-магазинів, то функціонал на Тільді урізаний, можна купити спеціальний модуль, який розширить можливості конструктора і підключити систему оплати деяких товарів і послуг.

На відміну від свого конкурента, Базіум дає змогу створювати інтернет-магазини з ширшими можливостями, до максимального пакету входять такі функції, як: варіанти доставки товарів, надсилання сповіщень про замовлення за допомогою Telegram, промо-коди для замовлень через сайт. Також цей тариф передбачає повний необхідний функціонал і оформлення магазину будь-якої складності. Вартість максимального тарифного плану виходить на місяць приблизно 17 $ при оплаті відразу за рік.

Корпоративні сайти на Базіумі створюються з готових блоків, чий вміст змінюється через редактор.

Візуальний редактор відсутній, змінити безпосередньо властивості елементів за допомогою кліка не вийде, це складніше, хоча і відкриває додаткові можливості для різноманітності кінцевого контенту. Готові дизайни відсутні на Базіумі як такі, сайти збираються вручну.

Створення сайту на конструкторі. Порівняльна характеристика сервісу Тільда і Базіум

Випадаюче меню на Базіумі

Окремо варто виділити створення лендінгів на Базіумі.

Інструментів для складання односторінкових сайтів сервіс надає достатньо. Для них у конструкторі передбачено шаблони з готовими наборами блоків у певній стилістиці. Детальне порівняння конструкторів наведено в таблиці.

Створення сайту на конструкторі. Порівняльна характеристика сервісу Тільда і Базіум

Адаптивність під мобільні пристрої

І той, і інший виробники сервісу надають можливості налаштування адаптації сайту під мобільні пристрої. У налаштуваннях задаються параметри пристроїв, на яких буде відображатися блок, можливість вирівнювання тексту і картинок.

На Тільді розділи сайту згортаються в “бутерброд”, Базіум же розділи виводить у вигляді горизонтального меню з прокруткою.

Адаптація на Тільді, головна сторінка та розгорнуте меню сайту.

 

Сайт на Тільді

Створення сайту на конструкторі. Порівняльна характеристика сервісу Тільда і Базіум

Сайт на Базіум

Створення сайту на конструкторі. Порівняльна характеристика сервісу Тільда і Базіум

Тарифи

<Тільда пропонує такі розцінки за користування послугами сервісу:

тарифний план Personal 120 $ на рік і Business 240 $ на рік. Вартості актуальні при оплаті за рік. При щомісячній оплаті сервісу, ціни збільшаться на 50%.

Базіум пропонує вартість приблизно від 100 $ до 200 $ на рік при разовій оплаті.

Висновки

Доцільність використання того чи іншого сервісу залежить від цілей створення сайту і навичок у збірці. Будь то лендінг, корпоративний сайт або сайт візитка, з конструктором можна швидко стартувати будь-який проект.

Тільда оптимально підійде для створення лендінгів, сайтів-візиток, блогів, ну а

Базіум можна сміливо використовувати для корпоративних сайтів, інтернет-магазинів. Але він має менш зрозумілий інтерфейс і для роботи з ним бажані навички. Загалом, на обох конструкторах можна створити індивідуальний дизайн і рівень кастомізації у цих сайтів досить високий.

Всі можливості Тільди тут https://tilda.cc/ru/features/

Базіуму http://bazium.com/promo

Поділитися

Оформіть заявку на сайті, ми зв'яжемося з вами найближчим часом і відповімо на всі запитання.